Inovativan, Pouzdan, Moderan

SAZNAJTE VIŠE

O RM-u

Ruska mehanika (RM) dolazi iz Ribinska, Jaroslavska oblast. Njihova vozila se prave od 1971. godine.Iste te,sada već davne godine, prvi su napravili motorne sanke pod nazivom BURAN koje su i dan danas u Rusiji prepoznatiljive i cenjene.Zajedno sa partnerima-Ufom,Vazduhoplovnim tehničkim univerzitetom Ribinsk i Moskovskim državnim tehničkim univerzitetom Bauman,Ruska Mehanika razvija nove modele motornih sanki i terenskih vozila: ultralakih,za artičke uslove, uključujući i one sa električnim pogonom koji se razvijaju kao opcija budućnosti.


Činjenica je i to da su pre proizvodnje motornih sanki proizvodili avio motore- RMZ (Ruska Mehanicka zadruga).Nakon toga 1971. godine otvaraju pogon za razvoj i proizvodnju motornih sanki koje su proizvedene 1972 godine. Sve je predvodio Pavel Fedorovič Derunov koji je bio direktor udruženja za proizvodnju motora Ribinsk.  Državni komitet za planiranje izvršio je pritisak na njega jer su velikim odbrambenim preduzećima SSSR-a ova vozila bila hitno potrebna za razne svrhe.Sa njim na tom projektu i proizvodnji počinje da radi 37.000 ljudi koji su se sa avio odseka usresredili na motorne sanke.


Ukratko, 1974. godine se organizuju prve trke motornih sanki i tada one stvaraju popularnost i kupe simpatije javnosti.Šest godina kasnije odnosno 1980. godine napravili su prve sanke sa vodenim hladjenjem. Cilj im je bio da na njih zakače kosačice za travu i koriste ih leti, ali im to tadašnja politika nije dozvolila, tako da je kao novitet ostalo samo vodeno hladjenje. Nedugo zatim 1982.godine prave specijalne sanke za vojsku,a 1984.godine sanke za gaženje požara. Proizvodnja i napredovanje sa novim modelima se nastavlja a mi se prebacujemo na ATV vozila za sve terene (sve dodatne informacije o istoriji mozete naci na sajtu RUSKE MEHANIKE www.go-rm.ru).

Daljim redosledom 1992.godine, fabrika je dobila od države “vetar u leđa” da naprave vozila koja će biti korisna za mesece i predele bez snega. Prvo ATV vozilo Ruske Mehanike osvanulo je 1994. godine i tada se koristilo za potrebe države. Masa im je bila 450 kilograma, vučna sila oko 4 tone,a mogao je da vuče trupce. Takođe ,neki modeli su bili opremljeni mašinom za bušenje zemlje i gašenje šumskih pozara. Već nakon 5 godina (1999.godine) osvojili su nagradu i ušli medju 100 najboljih ruskih proizvoda mada je to bilo i očekivano.


S početka XXI veka,2007. godine kompanija razvija i druga ATV vozila za široke narodne mase kao i za izvoz. Napravljeni su modeli RM500 i GAMAKS 600. ATV vozila su odmah imala, tada već davno razvijen, sistem vodenog hlađenja i našla su se u proizvodnji 2010.godine da bi se 2012. godine masovno vozila po ulicama Rusije i drugih zemalja. 2014. godine asortiman ATV vozila se sastojao od 10 vozila napravljenih za razne potrebe i tržista. Od 2015. godine pored potreba za sport, poljoprivredu, stočarstvo i za rekreativu, RM ulazi ponovo u ministarstvo odbrane,u policiju,vatrogasce, gorske službe i svuda gde je bila potreba za ovim vozilima i to kao zvaničan partner.Posebno treba naglasiti da Ruska Mehanika poseduje u ponudi i vozila konfiguracije 6x6, ali nažalost ta vozila nisu dostupna za naše tržište.


Mi vam predstavljamo RM 800 DUO model (produžena verzija za 2 osobe) opremljen EPS (servo upravljač) u TROPHY verziji sa izdvojenim hladnjakom za hladjenje i usisom tipa SNORKEL (odličan za prolazak kroz dublju vodu). RМ 800 DUО je najmoćnije terensko vozilo u asortimanu RM-a. Bez problema se snalazi u raznim situacijama i zadacima. Samopouzdano će vam funkcionisati van puta. Ako je potrebno izvući će putnički automobil zaglavljen u blatu, teret prevesti na prikolici,vući trupce sa vitlom ili pak biti koristan za neke druge stvari. NA RМ 800 DUО zanimljivo je i lako ostvariti šumske rute i voziti se uživajući u radosti odmora u prijateljskom društvu. U sportskoj biografiji „osam stotina“ nalaze se razne nagrade na međunarodnim ali i sverurskim takmičenjima. 2019. godine ruski inženjeri mehanike izvršili su čak 18 promena od različitog značaja na ovom modelu tako da RМ 800 DUО napušta montažnu liniju sa poboljšanima funkcionalnim svojstvima i potpuno drugačijom ergonomijom.

RUSKA MEHANIKA - RM 800

MOTOR

Tip: EFI Četvorotaktni - SOHC / 1 cilindar
Kubikaža: 800 ccm
Snaga: 60ks
Maksimalna brzina: 120 KM/H
Tip ubrizgavanja: EFI (Bosch)
Hladjenje: Vodeno
Tip paljenja: Elektronsko

PRENOS

Menjač: Automatski CVT - L H N R P
Prenos snage: CVTech IBC Kanada

ŠASIJA, VEŠANJE, KOČNICE

Prednje vešanje: Vi-LOCK® Suspension System
Zadnje vešanje: Vi-LOCK® Suspension System
Prednje kočnice: Hidraulični disk
Zadnje kočnice: Hidraulični disk
Prednje gume: AT26 x 9 - 14
Zadnje gume: AT26 x 11 - 14

DIMENZIJE

D x Š x V: 2340mm x 1210mm x 1480mm
Medjuosovinsko rastojanje: 1480mm
Razmak od zemlje: 295mm
Masa: 398kg

OSTALA OPREMA

Instrument tabla: Digitalna
Dodaci: prednje vitlo, kuka za vuču, prendji i zadnji rol bar, prednji i zadnji nosač kofera, štitnici za ruke, utičnica 12V, alu felne (snorkel, izmešten hladnjak, metalna zaštita poda - Trophy verzija)

OSTALO

Dostupne boje: Crna, Plavo/Žuta, Digitalno kamuflažna
Garancija: 2 godine
Cena osnovnog modela: 10900€ (Mogućnost odbijanja PDV-a firmama)
Cena trophy modela: 11700€ (Mogućnost odbijanja PDV-a firmama)

KONTAKT

Emporty DOO

Lazarevački drum 17
11000 Beograd

063/481-185
emporty1@gmail.com